piątek, 12 sierpnia 2022

Chrupiące kotlety drobiowe z parmezanem

Szybkie i proste w przygotowaniu, wyśmienicie chrupiące kotlety z piersi kurczaka panierowane w panko i parmezanie.
Chrupiące kotlety drobiowe z parmezanem

Chrupiące kotlety drobiowe z parmezanem - składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka (około 500 g)
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki panierki panko
  • 0,5 szklanki tartego parmezanu
  • przyprawy: przyprawa złocista do kurczaka, świeżo mielony pieprz, czosnek granulowany
  • olej do smażenia


Chrupiące kotlety drobiowe z parmezanem - przepis:

  • Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Lekko rozbij tłuczkiem do mięsa. Dopraw z obu stron przyprawą złocistą do kurczaka, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
  • Kotlety panieruj najpierw w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce panko wymieszanej z parmezanem. 
  • Kotlety smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Smacznego!
Chrupiące kotlety drobiowe z parmezanem

Chrupiące kotlety drobiowe z parmezanem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz