Przepyszne, siekane kotlety z kurczaka z dodatkiem tartej mozzarelli, panierowane w bułce tartej.
Kotlety drobiowe z mozzarellą - składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka (około 400-500 g)
- 200 g tartej mozzarelli
- 1 jajko
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki mąki pszennej
- bułka tarta do panierowana
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, ulubiona przyprawa do kurczaka
- olej do smażenia
Kotlety drobiowe z mozzarellą - przepis:
- Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój w drobną kostkę.
- Do mięsa dodaj tartą mozzarellę, jajko, majonez, mąkę i przyprawy: sól, pieprz i czosnek granulowany. Dokładnie wymieszaj.
- Z powstałej masy formuj niewielkie kotlety i obtaczaj je w bułce tartej.
- Kotlety smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Chetnie spróbuję. Nie miałam okazji takich robić
OdpowiedzUsuń