wtorek, 23 sierpnia 2022

Kotlety drobiowe z mozzarellą

Przepyszne, siekane kotlety z kurczaka z dodatkiem tartej mozzarelli, panierowane w bułce tartej. 
Kotlety drobiowe z mozzarellą


Kotlety drobiowe z mozzarellą - składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka (około 400-500 g)
  • 200 g tartej mozzarelli
  • 1 jajko
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • bułka tarta do panierowana
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, ulubiona przyprawa do kurczaka
  • olej do smażenia


Kotlety drobiowe z mozzarellą - przepis:

  • Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój w drobną kostkę.
  • Do mięsa dodaj tartą mozzarellę, jajko, majonez, mąkę i przyprawy: sól, pieprz i czosnek granulowany. Dokładnie wymieszaj. 
  • Z powstałej masy formuj niewielkie kotlety i obtaczaj je w bułce tartej. 
  • Kotlety smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia. 
Smacznego! 
Kotlety drobiowe z mozzarellą

Kotlety drobiowe z mozzarellą

1 komentarz: