Super chrupiące i soczyste kotlety z kurczaka marynowane w majonezie, a następnie panierowane w panko. Pycha!
Kotlety z kurczaka w panko - składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka (około 500 g)
- 1,5 łyżki majonezu
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany
- do obtoczenia: mąka pszenna + 1 jajko + panierka panko
- olej do smażenia
Kotlety z kurczaka w panko - przepis:
- Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
- Filety dokładnie posmaruj majonezem i odłóż na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki.
- Kotlety obtaczaj najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku, a na końcu w panierce panko.
- Kurczaka smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Nie robiłam takich. Na pewno mi posmakują
OdpowiedzUsuńHm ciekawa panierka z majonezem. :)
OdpowiedzUsuń