poniedziałek, 29 sierpnia 2022

Kotlety z kurczaka w panko

Super chrupiące i soczyste kotlety z kurczaka marynowane w majonezie, a następnie panierowane w panko. Pycha!
Kotlety z kurczaka w panko

Kotlety z kurczaka w panko - składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka (około 500 g)
  • 1,5 łyżki majonezu
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany
  • do obtoczenia: mąka pszenna + 1 jajko + panierka panko
  • olej do smażenia


Kotlety z kurczaka w panko - przepis:

  • Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
  • Filety dokładnie posmaruj majonezem i odłóż na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki. 
  • Kotlety obtaczaj najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku, a na końcu w panierce panko. 
  • Kurczaka smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia. 
Smacznego!
Kotlety z kurczaka w panko

Kotlety z kurczaka w panko

2 komentarze: