▼
Roladki schabowe z marchewką, serem żółtym i majonezem
Pyszne, soczyste, idealny na niedzielny obiad roladki schabowe z dodatkiem majonezu, marchewki i sera żółtego.
Roladki schabowe z marchewką, serem żółtym i majonezem - składniki:
- 6 plastrów schabu
- 1 marchewka
- 6 łyżeczek majonezu
- 6 plastrów sera żółtego
- przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, ostra papryka
- do obtoczenia: mąka + 1 jajko + bułka tarta
- olej do smażenia
Roladki schabowe z marchewką, serem żółtym i majonezem - przepis:
- Schab oczyść, osusz i cienko rozbij.
- Marchewkę zetrzyj na dużych oczkach tarki.
- Plastry schabu dopraw solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i ostrą papryką. Każdy plaster mięsa posmaruj łyżeczką majonezu, ułóż marchewkę i plaster sera żółtego.
- Mięso ściśle zwiń w roladkę. W razie potrzeby możesz je spiąć wykałaczkami.
- Roladki obtaczaj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
- Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz