Szybkie w przygotowaniu, pyszne rogaliki z marmoladą, od których ciężko się oderwać.
Szybkie rogaliki z marmoladą - składniki:
- 400 g mąki pszennej tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
- 3 jajka
- 150 g masła
- ulubiona marmolada
Szybkie rogaliki z marmoladą - przepis:
- Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, dodaj kwaśną śmietanę, jajka i posiekane masło. Z podanych składników zagnieć gładkie i elastyczne ciasto.
- Gotowe ciasto podziel na 5 części.
- Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkuj każdą część na kształt koła. Każde koło pokrój na 12 równych trójkątów. Na środek każdego trójkąta nałóż odrobinę marmolady, a następnie uformuj rogalik.
- Rogaliki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 20 minut.
- Gotowe i ostudzone rogaliki oprósz cukrem pudrem.
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń