Szybkie w przygotowaniu, pyszne rogaliki z marmoladą, od których ciężko się oderwać.
Szybkie rogaliki z marmoladą - składniki:
400 g mąki pszennej tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
3 jajka
150 g masła
ulubiona marmolada
Szybkie rogaliki z marmoladą - przepis:
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, dodaj kwaśną śmietanę, jajka i posiekane masło. Z podanych składników zagnieć gładkie i elastyczne ciasto.
Gotowe ciasto podziel na 5 części.
Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkuj każdą część na kształt koła. Każde koło pokrój na 12 równych trójkątów. Na środek każdego trójkąta nałóż odrobinę marmolady, a następnie uformuj rogalik.
Rogaliki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 20 minut.
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń