Idealne na śniadanie lub kolację tosty zapiekane z sosem pomidorowym, parówkami, ogórkiem kiszonym, papryką, pomidorem i tartą mozzarellą.
Tosty z parówkami, papryką i ogórkiem kiszonym - składniki:
- 12 kromek chleba tostowego
- 250 g sosu pomidorowego (użyłam sosu pomidorowego Arrabbiata marki Barilla i taki polecam)
- 400 g parówek
- 8 dość małych ogórków kiszonych
- 1 duża papryka czerwona
- 4 pomidory śliwkowe
- 150 g tartej mozzarelli
Tosty z parówkami, papryką i ogórkiem kiszonym - przepis:
- Kromki chleba tostowego ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Każdą kromkę posmaruj sosem pomidorowym.
- Składniki ułóż w następującej kolejności: pokrojone w plasterki parówki, ogórek, papryka i pomidory pokrojone w kostkę. Całość posyp tartą mozzarellą.
- Tosty wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz