piątek, 26 sierpnia 2022

Tosty z parówkami, papryką i ogórkiem kiszonym

Idealne na śniadanie lub kolację tosty zapiekane z sosem pomidorowym, parówkami, ogórkiem kiszonym, papryką, pomidorem i tartą mozzarellą.

Tosty z parówkami, papryką i ogórkiem kiszonym - składniki:

  • 12 kromek chleba tostowego
  • 250 g sosu pomidorowego (użyłam sosu pomidorowego Arrabbiata marki Barilla i taki polecam)
  • 400 g parówek
  • 8 dość małych ogórków kiszonych
  • 1 duża papryka czerwona
  • 4 pomidory śliwkowe
  • 150 g tartej mozzarelli


Tosty z parówkami, papryką i ogórkiem kiszonym - przepis:

  • Kromki chleba tostowego ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Każdą kromkę posmaruj sosem pomidorowym.
  • Składniki ułóż w następującej kolejności: pokrojone w plasterki parówki, ogórek, papryka i pomidory pokrojone w kostkę. Całość posyp tartą mozzarellą.
  • Tosty wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.
Smacznego!
Tosty z parówkami, papryką i ogórkiem kiszonym

Tosty z parówkami, papryką i ogórkiem kiszonym

Tosty z parówkami, papryką i ogórkiem kiszonym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz