Puszyste placki przygotowane na bazie serka wiejskiego z dodatkiem tartego jabłka.
Placki z serka wiejskiego z jabłkiem - składniki:
400 g serka wiejskiego
3 jajka rozmiar M
1 szklanka mąki pszennej
3 łyżki cukru
szczypta soli
2 jabłka
olej do smażenia
Placki z serka wiejskiego z jabłkiem - przepis:
Do miski przełóż serek wiejski, wbij jajka. Krótko zmiksuj.
Dodaj mąkę, cukier i szczyptę soli. Ponownie krótko zmiksuj.
Do ciasta dodaj starte na dużych oczkach tarki jabłka. Wymieszaj łyżką.
Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj ciasto formując niewielkie placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki możesz oprószyć cukrem pudrem.
Nie robiłam nigdy. Na śniadanie rewelacyjne
OdpowiedzUsuń