Wyśmienita, lekka, zdrowa i pożywna sałatka składająca się z mixu sałat, awokado, mozzarelli, tuńczyka i zielonych oliwek.
Sałatka z tuńczykiem, awokado i mozzarellą - składniki:
1 dojrzałe awokado
2 garście mixu sałat
125 g mozzarelli
150 g tuńczyka w oliwie
0,5 małej cebuli
12 zielonych oliwek
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz
1/3 pęczka szczypiorku
Sałatka z tuńczykiem, awokado i mozzarellą - przepis:
Awokado przekrój wzdłuż na pół, usuń pestkę, wyjmij łyżką miąższ i pokrój go na mniejsze kawałki.
Na duży talerz wyłóż mix sałat. Dopraw solą i pieprzem, ułóż kolejno: kawałki awokado, pokrojoną w kostkę mozzarellę, kawałki tuńczyka, pokrojoną w kostkę cebulę oraz przekrojone na pół oliwki.
Sałatkę skrop oliwą z oliwek, ponownie dopraw solą i pieprzem oraz posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.
Pycha! Uwielbiam takie zdrowe przekąski! Od jakiegoś czasu staram się lepiej dbać o siebie, dlatego pilnuję zdrowej diety oraz dużo ćwiczę. Ponadto dla lepszych efektów regularnie stosuję Żeń Szeń Koreański.
Wow, wygląda jak przekąska idealna w smaku.
OdpowiedzUsuńPycha! Uwielbiam takie zdrowe przekąski! Od jakiegoś czasu staram się lepiej dbać o siebie, dlatego pilnuję zdrowej diety oraz dużo ćwiczę. Ponadto dla lepszych efektów regularnie stosuję Żeń Szeń Koreański.
OdpowiedzUsuńA ja ją wypróbuje na święta wielkanocne :)
OdpowiedzUsuń