▼
Sałatka z awokado, fetą i pomidorkami daktylowymi
Sałatka z awokado, pomidorkami daktylowymi, ogórkiem, fetą i kukurydzą skropiona miodowym dressingiem.
Sałatka z awokado, fetą i pomidorkami daktylowymi- składniki:
- 1 awokado
- 250 g pomidorków daktylowych
- 1 krótki ogórek
- 75 g sera feta
- 1 mała czerwona cebula
- 2 łyżki posiekanej bazylii
- 150 g odsączonej kukurydzy
Składniki na dressing:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka wody
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- przyprawy: sól, mieszanka ziół włoskich
Sałatka z awokado, fetą i pomidorkami daktylowymi - przepis:
- Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
- Pomidorki daktylowe pokrój na połówki, ogórka, fetę i czerwoną cebulę pokrój w kostkę.
- Do miski przełóż awokado, pomidorki daktylowe, ogórka, fetę, czerwoną cebulę, posiekaną bazylię oraz odsączoną kukurydzę. Wymieszaj.
- Przygotuj dressing. W miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, wodę, sok z cytryny, miód, sól oraz zioła włoskie.
- Dressing dodaj do sałatki. Wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz