Przepis na pieczone w aromatycznych ziołach ziemniaki, marchewkę i cukinię. Te pieczone warzywa to idealny dodatek do obiadu - pasuje do wszystkiego. Prosto, szybko i pysznie. :)
Warzywa pieczone w ziołach - składniki:
600 g obranych ziemniaków
400 g obranej marchewki
3,5 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka tymianku
1 łyżka rozmarynu
sól i pieprz
1 średniej wielkości cukinia
4 ząbki czosnku
Warzywa pieczone w ziołach - przepis:
Ziemniaki pokrój w łódeczki, a marchewkę w grube plastry.
Do miski wrzuć ziemniaki i marchewkę, dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek, tymianek, rozmaryn, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Warzywa przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez 20 minut.
Do miski dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dodaj pozostałe 0,5 łyżki oliwy z oliwek oraz szczyptę soli. Dokładnie wymieszaj.
Cukinię dodaj na blachę z ziemniakami i marchewką, delikatnie przemieszaj. Całość piecz jeszcze przez kolejne 20 minut - do miękkości i zarumienienia warzyw.
Jestem pod wrażeniem Pani zdolności kulinarnych. Ja również bardzo bym chciała rozwijać się w gotowaniu i założyć własny lokal gastronomiczny. Z tego powodu nawiązałam współpracę ze specjalistą, który zajmuje się coachingiem kariery i będzie wspierał mnie w moich planach.
Jestem pod wrażeniem Pani zdolności kulinarnych. Ja również bardzo bym chciała rozwijać się w gotowaniu i założyć własny lokal gastronomiczny. Z tego powodu nawiązałam współpracę ze specjalistą, który zajmuje się coachingiem kariery i będzie wspierał mnie w moich planach.
OdpowiedzUsuń