Chrupiące nuggetsy z kurczaka z sosem chili - składniki na sos:
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu greckiego
3 łyżki słodkiego sosu chili
Chrupiące nuggetsy z kurczaka z sosem chili - przepis:
Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój na mniejsze kawałki.
Do miski wbij jajko, wlej oliwę z oliwek, dodaj paprykę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sól i pieprz. Zmiksuj do połączenia się składników. Dodaj kurczaka, dokładnie wymieszaj.
Do głębokiego talerza wsyp panierkę panko, bułkę tartą i parmezan. Wymieszaj. Kawałki kurczaka panieruj w powstałej mieszance i przekładaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wierzch nuggetsów posmaruj olejem przy pomocy pędzelka.
Kurczaka wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez 20 minut.
Przygotuj sos. W miseczce wymieszaj majonez z jogurtem greckim i słodkim sosem chili.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz