Idealne na wielkanocny stół jajka faszerowane tuńczykiem z dodatkiem ogórka konserwowego, szczypiorku i natki pietruszki.
Jajka faszerowane tuńczykiem - składniki:
- 7 jajek
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 2 ogórki konserwowe
- 2,5 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- garść posiekanego szczypiorku
- garść posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz
Jajka faszerowane tuńczykiem - przepis:
- Jajka ugotuj na twardo, zalej zimną wodą, delikatnie zbij skorupki. Pozostaw w zimnej wodzie do momentu ich ostudzenia. Następnie obierz, przekrój wzdłuż na pół, delikatnie wyjmij żółtka, przełóż na talerz i rozgnieć widelcem.
- Tuńczyka rozgnieć widelcem.
- Ogórki konserwowe bardzo drobno pokrój.
- Do miseczki dodaj rozgniecione żółtka, tuńczyka, ogórki, majonez, musztardę, szczypiorek i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
- Gotową masą faszeruj białka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz