Idealne na wielkanocny stół jajka faszerowane tuńczykiem z dodatkiem ogórka konserwowego, szczypiorku i natki pietruszki.
Jajka faszerowane tuńczykiem - składniki:
7 jajek
1 puszka tuńczyka w oleju
2 ogórki konserwowe
2,5 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
garść posiekanego szczypiorku
garść posiekanej natki pietruszki
sól i pieprz
Jajka faszerowane tuńczykiem - przepis:
Jajka ugotuj na twardo, zalej zimną wodą, delikatnie zbij skorupki. Pozostaw w zimnej wodzie do momentu ich ostudzenia. Następnie obierz, przekrój wzdłuż na pół, delikatnie wyjmij żółtka, przełóż na talerz i rozgnieć widelcem.
Tuńczyka rozgnieć widelcem.
Ogórki konserwowe bardzo drobno pokrój.
Do miseczki dodaj rozgniecione żółtka, tuńczyka, ogórki, majonez, musztardę, szczypiorek i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz