Jajka ugotuj na twardo, zalej zimną wodą, delikatnie zbij skorupki. Pozostaw w zimnej wodzie do momentu ich ostudzenia. Następnie obierz, przekrój wzdłuż na pół, delikatnie wyjmij żółtka, przełóż na talerz i rozgnieć widelcem.
Cebulę drobno posiekaj, a pieczarki oczyść, osusz i pokrój w plasterki.
Na dobrze rozgrzanym oleju zeszklij cebulę. Następnie dodaj 1 łyżkę masła i pieczarki. Smaż przez kilka minut, do czasu ich zarumienienia. Dopraw solą i pieprzem.
Pieczarki z cebulą pozostaw do ostudzenia, a następnie zmiksuj blenderem.
Do zmiksowanych pieczarek dodaj rozgniecione żółtka, drobno posiekaną natkę pietruszki, majonez oraz sól i pieprz. Wymieszaj. Jeśli farsz wydaje się zbyt suchy, dodaj do niego jeszcze odrobinę majonezu.
Szukam przepisów na Święta Wielkanocne, a że lubię pieczarki, chyba właśnie znalazłam. Na zdjęciu jajo wygląda apetycznie. Spróbujemy :) Dzięki za przepis
Szukam przepisów na Święta Wielkanocne, a że lubię pieczarki, chyba właśnie znalazłam. Na zdjęciu jajo wygląda apetycznie. Spróbujemy :) Dzięki za przepis
OdpowiedzUsuń