Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i przekrój wzdłuż na pół.
Na płytkim talerzu wymieszaj parmezan wraz z bułką tartą, solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i wędzoną papryką.
Kawałki kurczaka dokładnie obtocz w powyższej mieszance.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Na dobrze rozgrzanej patelni smaż kawałki kurczaka z obu stron, do zarumienienia. Odłóż na bok.
Na patelnię po smażeniu kurczaka dodaj masło. Na rozgrzane masło wrzuć przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki, zioła włoskie i ostrą papryką. Smaż przez 1 minutę. Na patelnię dodaj bulion. Gotuj 3 minuty. Dodaj śmietankę 18% oraz zahartowaną śmietanę 18%. Całość dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez około 6-8 minut, do lekkiego zredukowania sosu.
Zachęcił mnie ten przepis, ale zastanawiam się z co pasuje do niego, proszę podpowiedzieć
OdpowiedzUsuń