Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczkiem - przepis:
Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój wzdłuż na pół. Cienko rozbij tłuczkiem do mięsa. Z obu stron dopraw solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami włoskimi.
Na patelni roztop masło. Wrzuć drobno posiekaną cebulę. Smaż do zeszklenia. Dodaj pokrojone w półplasterki pieczarki. Smaż przez około 10 minut - do całkowitego odparowania płynu. Dopraw solą i pieprzem.
Na przygotowane wcześniej filety wyłóż pieczarki, posyp serem żółtym startym na dużych oczkach tarki. Zwiń w roladkę.
Roladki zawiń w plasterki boczku. W razie potrzeby zepnij roladki wykałaczkami.
Roladki przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez 35 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz