Roladki z kurczaka z zielonym pesto, szynką i serem żółtym są niezwykle soczyste, aromatyczne i proste w przygotowaniu. Wystarczy pokroić kurczaka w plastry, posmarować pesto, ułożyć ser i szynkę, zawinąć i usmażyć. Polecam! :)
Roladki drobiowe z pesto, szynką i serem żółtym - składniki:
3 filety z piersi kurczaka (około 750 g)
około 150 g zielonego pesto
6 plastrów szynki
6 plastrów sera żółtego
2 jajka
1 szklanka bułki tartej
0,5 szklanki tartego parmezanu
sól i pieprz
olej do smażenia
Roladki drobiowe z pesto, szynką i serem żółtym - przepis:
Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Dość cienko rozbij, dopraw z obu stron solą i pieprzem.
Na każdym filecie rozsmaruj 2 łyżeczki pesto, kolejno połóż plaster szynki i plaster sera żółtego. Zawiń w roladkę.
Do głębokiego talerza wbij jajka, rozkłóć.
Do drugiego talerza wsyp bułkę tartą i parmezan. Wymieszaj.
Przygotowane roladki obtaczaj w jajku, a następnie panieruj w bułce tartej i parmezanie.
Roladki smaż na dobrze rozgrzanym oleju, z obu stron do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz