Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspresowa w przygotowaniu, pyszna przekąska. Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem żółtym z pewnością zachwycą niejednego smakosza i staną się hitem na każdym stole.
Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem - składniki:
- 8 placków tortilli
- około 500 g sera żółtego
- 12 dużych plastrów szynki
- 12 łyżek passaty pomidorowej
- przyprawy: sól, pieprz, zioła włoskie
Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem - przepis:
- Ser żółty zetrzyj na dużych oczkach tarki.
- Każdy placek tortilli posmaruj 1,5 łyżki passaty pomidorowej, posyp solą, pieprzem i ziołami włoskimi, kolejno posyp tartym serem żółtym, na końcu ułóż 1,5 plastra szynki.
- Każdą tortillę ściśle zwiń w taki sam sposób, jak krokiety. W pierwszej kolejności zawiń do środka boki tortilli, a następnie zawiń tortillę od dołu.
- Tak przygotowane tortille pokrój na 3 części.
- Kawałki tortilli przełóż do formy do zapiekania. Wierzch roladek posyp dodatkowo serem żółtym.
- Roladki z tortilli wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz