czwartek, stycznia 09, 2025

Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem

Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspresowa w przygotowaniu, pyszna przekąska. Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem żółtym z pewnością zachwycą niejednego smakosza i staną się hitem na każdym stole.
Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem

Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem - składniki:

  • 8 placków tortilli
  • około 500 g sera żółtego
  • 12 dużych plastrów szynki 
  • 12 łyżek passaty pomidorowej
  • przyprawy: sól, pieprz, zioła włoskie 

Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem - przepis:

  • Ser żółty zetrzyj na dużych oczkach tarki. 
  • Każdy placek tortilli posmaruj 1,5 łyżki passaty pomidorowej, posyp solą, pieprzem i ziołami włoskimi, kolejno posyp tartym serem żółtym, na końcu ułóż 1,5 plastra szynki. 
  • Każdą tortillę ściśle zwiń w taki sam sposób, jak krokiety. W pierwszej kolejności zawiń do środka boki tortilli, a następnie zawiń tortillę od dołu. 
  • Tak przygotowane tortille pokrój na 3 części. 
  • Kawałki tortilli przełóż do formy do zapiekania. Wierzch roladek posyp  dodatkowo serem żółtym. 
  • Roladki z tortilli wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 20 minut. 
Smacznego!
Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem

Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem

Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem

Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem

Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem

Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Słodko-słone pichcenie , Blogger