Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspresowa w przygotowaniu, pyszna przekąska. Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem żółtym z pewnością zachwycą niejednego smakosza i staną się hitem na każdym stole.
Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem - składniki:
- 8 placków tortilli
- około 500 g sera żółtego
- 12 dużych plastrów szynki
- 12 łyżek passaty pomidorowej
- przyprawy: sól, pieprz, zioła włoskie
Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem - przepis:
- Ser żółty zetrzyj na dużych oczkach tarki.
- Każdy placek tortilli posmaruj 1,5 łyżki passaty pomidorowej, posyp solą, pieprzem i ziołami włoskimi, kolejno posyp tartym serem żółtym, na końcu ułóż 1,5 plastra szynki.
- Każdą tortillę ściśle zwiń w taki sam sposób, jak krokiety. W pierwszej kolejności zawiń do środka boki tortilli, a następnie zawiń tortillę od dołu.
- Tak przygotowane tortille pokrój na 3 części.
- Kawałki tortilli przełóż do formy do zapiekania. Wierzch roladek posyp dodatkowo serem żółtym.
- Roladki z tortilli wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 20 minut.
Mam słabość do takiego jedzenia. Na pewno spróbuję
OdpowiedzUsuńSuper propozycja. Chętnie spróbuję na pewno będą wszystkim smakowały.
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie. Na pewno spróbuję je zrobić.
OdpowiedzUsuńRoladki wyglądają apetycznie, ser pewnie fajnie się ciągnie po zapieczeniu.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie proste domowe przekąski, na pewno wypróbuję.
OdpowiedzUsuń