Idealna surówka do obiadu z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki, kukurydzy, rzodkiewek i natki pietruszki.
Surówka do obiadu z kapusty pekińskiej - składniki:
- około 1 kg kapusty pekińskiej
- 3 marchewki
- 1 puszka kukurydzy (masa po odsączeniu: około 220 g)
- pęczek rzodkiewek
- pęczek natki pietruszki
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- przyprawy: sól i pieprz
Jak zrobić surówkę do obiadu z kapusty pekińskiej?
- Kapustę umyj, osusz i drobno pokrój. Przełóż do dużej miski.
- Do miski z kapustą dodaj obrane i starte na dużych oczkach tarki marchewki oraz odsączoną kukurydzę. Do miski z warzywami dorzuć również pokrojone w plasterki rzodkiewki i drobno pokrojoną natkę pietruszki.
- Do warzyw dodaj majonez, jogurt grecki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Smacznego!
Polecam Ci również inne przepisy na surówki: