Pyszne i szybkie w przygotowaniu roladki drobiowe z żółtym serem, masłem i natką pietruszki.
Roladki drobiowe z serem i natką pietruszki - składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka (około 500-600 g)
- 100 g żółtego sera
- 50 g masła
- 0,5 pęczka natki pietruszki
- 1 jajko
- przyprawy: sól i pieprz
- dodatkowo: bułka tarta do panierowania i olej do smażenia
Jak zrobić roladki drobiowe z serem i natką pietruszki?
- Mięso umyj i osusz. Każdą pierś przekrój wzdłuż na dwa kotlety. Dość cienko rozbij.
- Ser i masło pokrój w słupki, a natkę pietruszki drobno posiekaj.
- Każdy plaster mięsa oprósz solą i pieprzem, ułóż porcję masła i sera, całość posyp natką pietruszki. Mięso zwiń na kształt roladki. W razie potrzeby możesz spiąć roladki wykałaczkami.
- Każdą roladkę panieruj najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
- Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.