Kotlety drobiowe po staropolsku to kolejny sposób na nieco inne przygotowanie filetów z piersi kurczaka. Kotlety z kurczaka z dodatkiem musztardy i majonezu smakują naprawdę doskonale.
Kotlety drobiowe po staropolsku - składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka (około 600 g)
- około 6 łyżeczek majonezu
- około 6 łyżeczek musztardy
- przyprawy: sól i pieprz
- dodatkowo: 2 jajka, bułka tarta, olej do smażenia
Jak zrobić kotlety drobiowe po staropolsku?
- Filety z kurczaka oczyść, osusz i podziel na mniejsze kotlety. Mięso rozbij, dopraw z obu stron solą i pieprzem.
- Do miseczki dodaj majonez i musztardę. Wymieszaj.
- Każdego kotleta posmaruj z obu stron majonezem wymieszanym z musztardą.
- Mięso panieruj najpierw w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej.
- Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.