Doskonałe w smaku i proste w przygotowaniu roladki drobiowe z dodatkiem salami i sera żółtego.
Roladki drobiowe z salami i serem żółtym - składniki:
- 3 filety z piersi kurczaka (około 800-900 g)
- 6 plastrów sera żółtego
- 6 plastrów salami
- do panierki: mąka + 2 jajka + bułka tarta
- przyprawy: sól, pieprz, ulubiona przyprawa do kurczaka
- dodatkowo: olej do smażenia
Jak zrobić roladki z salami i serem żółtym?
- Filety oczyść i osusz. Każdy filet przekrój wzdłuż na dwa kotlety i dość cienko rozbij. Dopraw solą, pieprzem i ulubioną przyprawa do kurczaka.
- Na każdym plastrze mięsa ułóż plasterek sera żółtego i salami. Zwiń ściśle w roladkę.
- Roladki panieruj najpierw w mące, kolejno w rozkłóconym jajku, a na końcu w bułce tartej.
- Roladki smaż na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony, do zarumienienia.
Smacznego!
Polecam Ci również mój przepis na roladki drobiowe z brokułem i pieczarkami oraz roladki drobiowe z serem i natką pietruszki.