Zastanawiasz się z czym zrobić roladki drobiowe? Moją propozycją na dziś jest masło, ser feta i koperek. To wyśmienite połączenie, które warto wypróbować. :)
Roladki drobiowe z serem feta i koperkiem - składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka (około 500-600 g)
- 4 łyżeczki masła
- 150 g sera feta
- 1 pęczek koperku
- do panierowania: 2 jajka + mąka + bułka tarta
- przyprawy: sól i pieprz
- olej do smażenia
Przepis na roladki drobiowe z serem feta i koperkiem:
- Filety oczyść, osusz i przekrój na dwa kotlety. Dość cienko rozbij, dopraw solą i pieprzem.
- Ser feta pokrój na 4 kawałki.
- Koperek drobno posiekaj. Każdy kawałek sera obtocz w koperku.
- Na każdym kawałku mięsa kładź łyżeczkę masła i ser feta obtoczony w koperku.
- Mięso ściśle zwiń w roladkę. W razie potrzeby możesz je spiąć wykałaczkami.
- Roladki obtaczaj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
- Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Smacznego!
Polecam Ci również inne przepisy na roladki: