Pyszne, drobiowe kotlety mielone z dodatkiem chrzanu i ketchupu. :)
Kotlety mielone z chrzanem i ketchupem - składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka (około 500-600 g)
- 2,5 łyżeczki chrzanu
- 2 łyżki ketchupu
- 1 mała cebula
- 1 jajko
- 4 łyżki kaszy manny
- przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka, majeranek, suszony czosnek
- dodatkowo: bułka tarta do panierowania + olej do smażenia
Kotlety mielone z chrzanem i ketchupem - przepis:
- Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i zmiel w maszynce do mielenia mięsa.
- Cebulę drobno pokrój i zeszklij na dobrze rozgrzanym oleju.
- Do mięsa dodaj chrzan, ketchup, podsmażoną cebulę, jajko, kaszę mannę oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszaj i odstaw masę do lodówki na około 30 minut.
- Zwilżonymi dłońmi formuj kotlety i obtaczaj w bułce tartej..
- Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Smacznego!