Wyjątkowo pyszne placuszki z wiórkami kokosowymi, rodzynkami i białą czekoladą.
Placki kokosowe z rodzynkami i białą czekoladą - składniki:
- 2 jajka
- 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki mleka
- 1 łyżka cukru
- 0,5 szklanki wiórków kokosowych
- 1/3 szklanki rodzynków
- 50 g białej czekolady
- dodatkowo: olej do smażenia
Placki kokosowe z rodzynkami i białą czekoladą - przepis:
- Do miski wbij jajka, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, mleko, cukier i wiórki kokosowe. Dokładnie zmiksuj. Dodaj rodzynki i startą na dużych oczkach tarki czekoladę. Wymieszaj łyżką.
- Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Łyżką nakładaj ciasto formując placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor.