Wyśmienite kotlety drobiowe panierowane w bułce tartej z dodatkiem sera żółtego. :) Pycha!
Kotlety drobiowe w panierce serowej - składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka (około 500-600 g)
- 100 g sera żółtego
- 1 szklanka bułki tartej
- 3 jajka
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek suszony, ostra papryka, przyprawa gyros
- olej do smażenia
Kotlety drobiowe w panierce serowej - przepis:
- Piersi z kurczaka oczyść, osusz, pokrój na mniejsze kawałki i lekko rozbij tłuczkiem do mięsa. Mięso dopraw solą, pieprzem, czosnkiem, ostrą papryką i przyprawą gyros.
- Starty na średnich oczkach tarki ser żółty wymieszaj z bułką tartą.
- Kawałki mięsa panieruj najpierw w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z serem.
- Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.