Czosndog to połączenie hot-doga z bagietką czosnkową. Z dodatkiem mozzarelli, świeżych warzyw i sosem miodowym smakuje naprawdę wyśmienicie. Warto wypróbować! :)
Czosndogi - składniki:
- 3 bułki czosnkowe
- 1 pomidor
- 1 ogórek
- 1 mała czerwona cebula
- 4-5 parówek
- 100 g tartej mozzarelli
- 3 łyżeczki musztardy
Składniki na sos:
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka octu
- 1 łyżeczka miodu
- sól i pieprz
Czosndogi - przepis:
- Pomidora, ogórka i cebulę pokrój w drobną kostkę. Do warzyw dodaj składniki na sos, czyli olej, ocet, miód oraz sól i pieprz.
- Bułki czosnkowe przekrój na pół, ale w taki sposób, by całkowicie ich nie rozkroić. Środek każdej bułki posmaruj musztardą, wyłóż część sera, kolejno parówki i ponownie ser.
- Bułki czosnkowe wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.
- Po upieczeniu, na wierzchu bułki, ułóż wcześniej przygotowane warzywa. Całość polej ketchupem lub innym ulubionym sosem.