Roladki schabowe z aromatycznym farszem paprykowo-pomidorowym to kolejny sposób na smaczne i ciekawe przyrządzenie schabu. Prosto i pysznie! :)
Roladki schabowe z papryką i pomidorami - składniki:
- 8 plastrów schabu
- 2 papryki czerwone
- 3 małe pomidory
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, bazylia, oregano
- do panierowania: mąka, 2 jajka, bułka tarta
- olej do smażenia
Roladki schabowe z pomidorami i papryką - przepis:
- W pierwszej kolejności przygotuj farsz. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć drobno posiekaną cebulę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smaż do zeszklenia. Dodaj drobno pokrojoną paprykę i pomidory. Smaż na niewielkiej mocy palnika przez 8 minut, często mieszaj farsz. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj, pozostaw do ostudzenia.
- Plastry schabu plastry cienko rozbij i dopraw z obu stron solą, pieprzem, słodką papryką, bazylią i oregano.
- Na każdym kotlecie ułóż porcję farszu i ściśle zwiń w roladkę.
- Roladki obtaczaj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
- Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.