Niesamowicie miękkie, wilgotne i puszyste muffinki na serku homogenizowanym z bananami, które są proste i szybkie w przygotowaniu - bez użycia miksera, wszystkie składniki wystarczy wymieszać rózgą kuchenną lub łyżką. Idealne dla małych i dużych! :)
Muffinki bananowe z serkiem homogenizowanym - składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej
- 2 duże banany
- 2 jajka
- 70 g roztopionego i ostudzonego masła
- 150 g serka homogenizowanego waniliowego
- 0,5 szklanki cukru
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Muffinki bananowe z serkiem homogenizowanym - przepis:
- Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i wsyp cukier.
- Do drugiej miski wlej masło, wbij jajka oraz dodaj serek homogenizowany. Krótko wymieszaj rózgą kuchenną, tylko do połączenia się składników.
- Do suchych składników dodaj mokre, ponownie krótko wymieszaj rózgą kuchenną.
- Do masy dodaj pokrojone w kostkę banany. Wymieszaj.
- Ciasto rozłóż do foremek na muffinki (mniej więcej do 3/4 wysokości).
- Muffinki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 30 minut.
Inspiracja: przyslijprzepis.pl