Pyszne i pożywne trufle owsiane z masłem orzechowym, wiórkami kokosowymi i orzeszkami ziemnymi.
Trufle owsiane z masłem orzechowym i wiórkami kokosowymi - składniki:
- 1,5 szklanki masła orzechowego
- 1/4 szklanki miodu
- 1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych
- 3/4 szklanki wiórków kokosowych
- 1/3 szklanki drobno posiekanych orzeszków ziemnych
- gorzkie kakao do oprószenia
Trufle owsiane z masłem orzechowym i wiórkami kokosowymi - przepis:
- Do miski dodaj masło orzechowe i miód. Miksuj do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
- Dodaj płatki owsiane, wiórki kokosowe i orzeszki ziemne. Dokładnie wymieszaj.
- Z powstałej masy uformuj kulki. Kulki obtocz w kakao.
- Trufle przechowuj w lodówce.
- Na 30 minut przed podaniem wyjmij trufle z lodówki. Najlepiej smakują, kiedy odrobinę zmiękną.