Roladki z kurczaka z zielonym pesto, szynką i serem żółtym są niezwykle soczyste, aromatyczne i proste w przygotowaniu. Wystarczy pokroić kurczaka w plastry, posmarować pesto, ułożyć ser i szynkę, zawinąć i usmażyć. Polecam! :)
Roladki drobiowe z pesto, szynką i serem żółtym - składniki:
- 3 filety z piersi kurczaka (około 750 g)
- około 150 g zielonego pesto
- 6 plastrów szynki
- 6 plastrów sera żółtego
- 2 jajka
- 1 szklanka bułki tartej
- 0,5 szklanki tartego parmezanu
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Roladki drobiowe z pesto, szynką i serem żółtym - przepis:
- Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Dość cienko rozbij, dopraw z obu stron solą i pieprzem.
- Na każdym filecie rozsmaruj 2 łyżeczki pesto, kolejno połóż plaster szynki i plaster sera żółtego. Zawiń w roladkę.
- Do głębokiego talerza wbij jajka, rozkłóć.
- Do drugiego talerza wsyp bułkę tartą i parmezan. Wymieszaj.
- Przygotowane roladki obtaczaj w jajku, a następnie panieruj w bułce tartej i parmezanie.
- Roladki smaż na dobrze rozgrzanym oleju, z obu stron do zarumienienia.